CoreBank

English
Od izazova do rješenja

Od izazova do rješenja

Od izazova do rješenja

Od izazova do rješenja

Od izazova do rješenja

Od izazova do rješenja

BANKSOFT International

Vlaška 79 /5
10 000 Zagreb
EU-Croatia

 
 

tel.: +385 1 4664 666

kontakt@banksoft.eu
sales@banksoft.eu

Suvremeno bankarsko okruženje

Snaga informatičke tehnologije u neprestanom je porastu. Brzine računala koja obrađuju podatke izražavaju se u nanosekundama, a prijenos podataka u milijardama znakova u sekundi. To je idealna tehnologija za kuće kao što su banke, kojima je predmet poslovanja novac tj. informacije, koje su masovne u bilo kojem poslovnom procesu banke.

Zašto onda većina banaka nije zadovoljna rezultatima koje daje informatička tehnologija primjenjena u njihovim bankama? Zašto te banke nisu u stanju snagu informatičke tehnologije primijeniti za bitno povećanje brzine, veću točnost i kvalitetu u rukovodećim i operativnim poslovima?

Odgovor na ta pitanja leži u aplikacijskim rješenjima koja su često proizvod nesuglasja između informatičkog odjela i korisnika tehnologije u pogledu definiranja njihovih potreba. Tako s jedne strane imamo tehnologiju velike brzine i kapaciteta, a s druge strane i dalje probleme pravovremenog i kvalitetnog planiranja angažiranja sredstava, praćenja prihoda i rashoda, praćenja regulatornih promjena, te plasiranje novih proizvoda i usluga. Da bi se pozicionirali kao suvremena banka koja svojim klijentima jamči vrhunsku uslugu neupitna je upotreba kvalitetnog i pouzdanog aplikacijskog rješenja koje će objediniti potrebe Vaših klijenata i informatička dostignuća.

Naš cilj je Vaš uspjeh i zadovoljstvo

Naše rješenje, CoreBank, razvijeno je profesionalno po modelu organizacije i poslovnih procesa tržišno usmjerene banke. To je integralni i modularni informacijski sustav koji predstavlja strateški alat za bankare, primjenom kojeg će im biti omogućeno pružanje kvalitetnije i brže usluge svojim klijentima te postizanje njihovog zadovoljstva i lojalnosti, ali i puno jednostavniji način da kreiraju izvještaje o svom radu i tako postanu efikasniji i rasterećeni monotonih poslova. Tako se optimiziraju troškovi, te ostvaruje poboljšanje same organizacije i povećanje konkurentnosti i uspješnosti banke.

CoreBank je dizajniran tako da povezuje poslovne procese u banci uz korištenje Business Process Management (BPM) alata i procesiranje raznih financijskih transakcija, te omogućuje jednostavno proširenje sa Internet ili mobilnim bankarstvom, kartičnim poslovanjem,  i direktnim vezama prema drugim financijskim i klirinškim sustavima, bilo da se radi o domaćem ili deviznom platnom prometu, kao i specijaliziranim modulima drugih dobavljača. Fleksibilnost sustava omogućuje jednostavnu prilagodbu zakonskim promjenama, odredbama i regulativama. Jednostavno se i sigurno integrira u postojeći IT sustav banke. Banke ali i Fintech kompanije (AISP, PISP) mogu iskoristiti i PSD2 podršku u našem CoreBank rješenju kroz Cloud/SaaS komercijalnu opciju. CoreBank zadovoljava najstrože kriterije sigurnosti i jamči visok stupanj pouzdanosti transakcija, provjerenu autorizaciju i zaštitu podataka.

Tehnologija

U dva desetljeća rada, da bismo osigurali vrhunsku podršku, fleksibilnost i razvoj naših proizvoda kao i naših klijenata u dinamičnim i zahtjevnim poslovnim uvjetima, koristili smo najnaprednije informatiče koncepte i tehnologije u pogledu radnih stanica, servera, baza podataka i programiranja.

Relacijska baza podataka i SOA (Service Oriented Architecture) arhitektura i koncept su nam od početka omogućavali visoki stupanj parametrizacije CoreBank sustava i njegovu fleksibilnost koji se odražavaju na što kraće vrijeme za isporuku novih proizvoda kao i optimalno održavanje i upravljanje sustavom.

Programski jezici Java, SQL i C koje koristimo, dokazali su se u svijetu kao najbolje dugoročne opcije razvoja moderne programske podrške vrlo malo ovisne o platformi. Radne stanice sa Windows operativnim sustavom i uz korištenje Internet Explorera i drugih alata rasploživih u Windows okruženju potvrđuju otvorenost i snagu tehničkog koncepta a sve za dobrobit bankara korisnika  i njihovih klijenata.

Ljudi su snaga

Osim tehnologije, ključna komponenta naše tvrtke koja se bavi programskom podrškom i uslugama, svakako su – ljudi.

Od osnivanja pa sve do danas Banksoft je posebnu pažnju posvećivao kadrovima i ostvario vrlo dobre rezultate u zapošljavanju i zadržavanju vrhunskih talenata i stručnjaka, ne samo informatičkog nego i bankarskog profila. Uz zahtjeve za visoku profesionalnost i kvalitetu rada djelatnika, tvrka omogućava razvoj djelatnika kao osobe ali i u timu, te osigurava modernu, ugodnu i fleksibilnu radnu okolinu.       Zatraži brošuru o firmi.

Slatinska banka
Istarska kreditna banka
Splitska banka
Jadranska banka
Kreditna banka Zagreb
Veneto banka
2012 World Finance Technology Award
Bosna Bank International
BKS Bank
Millikart
Croatia bank
Credo banka
Obrtničko štedna banka
Universal Capital Bank
Pasha Bank